Onderdeel van Driving-Fun.com

Kalender

Zandvoort
Meppen
Weeze

DF Deutschland weekend

In het weekend van 9 tot en met 11 juni organiseert Driving-Fun.com voor de eerste keer een Deutschland weekend, bestaande uit het beste wat onze oosterburen te bieden hebben. Dit weekend is opgezet als een all inclusive weekend, dus de enige dingen die je mee moet nemen zijn je paspoort, auto, tankpas, schone onderbroeken en goede zin, wij regelen de rest!

09-06


Dag 1 - vrijdag 9 juni
We beginnen het weekend op vrijdag om 12:00 op Circuit Meppen, waar we voor een ontvangst met koffie, thee en huisgemaakt gebak zullen zorgen. Daarna hebben we de gehele middag (13:00 - 17:00) het circuit tot onze beschikking. Hier kan iedere deelnemer kosteloos kiezen uit één van de volgende drie activiteiten:
*) Van 13:00 - 17:00 met eigen auto over het circuit rijden.
*) Een proefrit in een Radical SR3. Na een theoretische uitleg over de werking van de auto en twee instructierondes, mag de deelnemer drie rondes onder begeleiding van de instructeur zelf over het circuit scheuren.
*) Drie taxirondes voor twee personen naast een coureur in een Radical SR3. Ervaar zelf zonder risico hoe G-krachten tot 3G aanvoelen voor je nek- en andere spieren en maak de sensatie mee die normaal gesproken voorbehouden is aan professionele Formule-auto coureurs.

Van 16:00 - 18:00* (*exacte tijdschema afhankelijk van het aantal deelnemers en de keuzes in het vorige deel van het programma) organiseren een één uur durende quad toertocht over het volledige 44 hectare grote terrein van Circuit Meppen. Van de geprepareerde off road vlakte tot het technische parcours door het bos en van de snelle gravelpaden tot en entree en het binnenrijden van de koeltoren: dit wordt een geweldig leuk uur met blijvende indrukken!

Van 18:00 - 19:00 is het tijd om aan de inwendige mens te denken en bieden we een lekkere BBQ aan. Uiteraard wordt hierbij ook rekening gehouden met halal of vegetarische wensen.

Van 19:00 - 20:30 sluiten we de eerste dag af met een endurance kartrace op onze indoor- en outdoor kartbaan (één van de langste kartbanen van Duitsland!). Na een kwalificatie van 15 minuten waarin de startvolgorde bepaald wordt, worden de karts opgesteld op start-finish en gaan de lampen op rood voor een race van een volledig klokuur. Uiteraard is er een podium voor de snelste drie met een leuk aandenken aan deze race.

Hierna is tijd voor om ons hotel in Meppen op te zoeken, waar uiteraard desgewenst tot in de kleine uurtjes aan de bar sterke verhalen uitgewisseld kunnen worden.

Dag 2 - zaterdag 10 juni
Na een stevig ontbijt, beginnen we aan de tweede dag van dit weekend.

Van 10:00 - 13:00 staat een Autobahn Run op het programma. We dalen de A31 af naar het zuiden, een weg die onder liefhebbers ook wel bekend staat als de Oberhausen Straight. Deze bijnaam geeft meteen aan wat je kan verwachten. Vele kilometers rechte snelweg zonder snelheidslimiet: de ideale gelegenheid om je auto eens echt op zijn staart te trappen en als je wil uit te testen wat de topsnelheid van je auto is, iets wat tegenwoordig steeds lastiger wordt. Rond 13:00 (en afhankelijk van hoe zwaar je rechtervoet is, misschien wel enkele tankstops verder...) komen we dan aan in Nürburg, waar een gezamelijke lunch met een spectaculair uitzicht gepland staat.

Van 15:00 - 18:00 rijden we een toertocht van +/- 240km die bekend staat als de 1001 Kurventour. Dit geeft je wel een idee wat je kunt verwachten, prachtige B-wegen met schitterend uitzicht (als je tijd hebt om daar van te genieten tenminste), een serieuze uitdaging voor mens en machine.

Rond 19:00 zijn we in ons hotel voor deze avond, waar we gezamenlijk zullen dineren. Uiteraard hebben we het hotel ook uitgezocht op de 'gezellige bar kwaliteiten', dus er zijn uitgebreide mogelijkheden om met elkaar de dag nog even te bespreken.

Dag 3 - zondag 11 juni
De derde en laatste dag van ons Deutschland weekend worden we wakker met de klanken van auto's die over de legendarische Nürburgring Nordschleife brullen. Na het gezamenlijke ontbijt, staat een heuse simrace gepland. Deze vindt plaats bij Race Room, wat zich in de gezellig drukke Ring Boulevard bevindt. Na een kwalificatie rijden we gezamenlijk een race in gelijk materiaal over de 'grüne Hölle', waarna er uiteraard ook tijd is om na te praten en nog even te shoppen bij de gezellige winkeltjes aan de Boulevard.

Na het ochtendprogramma, staat een gezamenlijke lunch gepland en van daaruit gaat het door naar de Nordschleife. Voor de deelnemers hebben we hier weer drie mogelijkheden gepland staan, waaruit gekozen kan worden.
*) Een taxironde op racesnelheid met een coureur over dit spectaculaire 20,832km lange circuit, waarbij je alle legendarische bochten doorgejaagd wordt. Als onderdeel van de rit, zal ook enige uitleg gegeven worden over het circuit en de meeste bekende bochten en secties.
*) Een ronde zelf aan het stuur van je eigen auto, onder begeleiding van een instructeur die je op een veilige manier het circuit rond loodst en voorziet van de nodige tips & tricks. Mocht je nog weinig of geen ervaring op dit circuit hebben, dan is dit de ideale kans om je eerste meters daar op een veilige en leuke manier te maken!
*) Een tocht langs het circuit, waarbij enkele bekende spottersplekken bezocht worden en je de rijders met piepende banden en ronkende motoren voorbij ziet vliegen.
Net als op de eerste dag op Meppen, is het een vrije keuze van iedere deelnemer voor welk van de drie programma-onderdelen je kiest.

Rond 17:30 verzamelen we voor een laatste gezamenlijk diner in Nürburg, waarbij iedere deelnemer een leuke goodiebag ontvangt, de laatste ervaringen uitgewisseld kunnen worden, waarna iedereen weer op weg terug naar huis zal gaan.
Voor de mensen die liever nog een hotelnacht eraan vast plakken om maandag op hun gemak terug naar huis te rijden, hebben er uiteraard ook mogelijkheden.

Het hele weekend is opgezet als een all inclusive evenement, dus behalve je eigen brandstof en eventuele versnaperingen onderweg is alles geregeld en betaald. Dit betreft dus:
*) Circuit programma (evt. met Radical) op Circuit Meppen.
*) Quad tour op Circuit Meppen, incl. huurquads.
*) BBQ op Circuit Meppen, incl. onbeperkt drinken (fris, bier, wijn, sterke drank).
*) Kartrace op Circuit Meppen, inclusief huurkarts.
*) Hotelovernachting in Meppen, inclusief ontbijt de volgende ochtend.
*) Lunch in Nürburg, incl. 2 drankjes per persoon.
*) Routeboek voor de 1001 Kurventour.
*) Diner in Adenau, incl. 4 drankjes per persoon (fris, bier of wijn).
*) Hotelovernachting in Adenau, inclusief ontbijt de volgende ochtend.
*) Race Room simrace programma.
*) Lunch in Nürburg, incl. 2 drankjes per persoon.
*) Nordschleife programma.
*) Diner in Nürburg, incl. 4 drankjes per persoon (fris, bier of wijn).
*) Goodiebag.
*) Foto's & aftermovie.

Dit hele programma bieden we aan voor de superscherpe prijs van €895 per persoon incl. BTW (gebaseerd op twee personen per equipe, twin of double bedden zijn mogelijk) of €1295 per persoon incl. BTW (gebaseerd op één persoon per equipe).


Reacties (0) van bezoekers


Nog geen reacties

Reageren


Naam:
Email:
Toon e-mailadres
Bericht: