Onderdeel van Driving-Fun.com

Kalender

Zandvoort
Meppen
Assen
Ascari
Spa-Francorchamps
Le Mans
Zolder
Weeze
DSL

DFAcademy Masterclass deel XXIV

Op woensdag 24 en donderdag 25 november organiseert DFAcademy.nl voor de 24e keer een Masterclass op het nieuwe Formule 1 Grand Prix Circuit van Zandvoort. Iedere deelnemer zal deze twee dagen instructie krijgen van een selectie uit ons ‘dreamteam’ van instructeurs, bestaande uit Cor Euser, Jaap van Lagen, Tom Coronel, Meindert van Buuren jr. en Jan Lammers! Tevens kan er de nodige aandacht worden besteed aan datalogging en is het mogelijk om tips te krijgen over de correcte afstemming van uw onderstel.

24-11


Masterclass
Wat houdt de Masterclass precies in?
Daar is geen eenduidig antwoord op te geven, aangezien de Masterclass altijd maatwerk betreft.
Aan de hand van een persoonlijk intake gesprek, bepalen we waar voor jou de meeste winst te boeken is. Dit kan iets algemeens zijn als het vinden van de laatste tienden of seconden per ronde, maar ook specifieke zaken zijn mogelijk, zoals optimaal leren trailbraken, remmen zonder ABS of het maximale uit een auto met een bepaald soort aandrijving te behalen.
Aan de hand van je persoonlijke wensen, koppelen we je aan de meest geschikte instructeur en werken twee dagen gericht om van jou een betere, snellere en completere coureur te maken!

Programma
Het programma van deze twee dagen zou als volgt kunnen zijn:

Woensdag 24 november
08:00 - 09:00 | Inschrijven in de administratieruimte links van pitbox 00
09:00 - 09:30 | Introductie
09:30 - 17:00 | Rijdersoefeningen en workshops met de instructeurs
18:30 - 21:00 | Gezamenlijk diner 

Donderdag 25 november 
09:00 - 13:00 | Data-analyse, rijdersoefeningen en aandacht voor het afstellen van uw onderstel.
13:00 - 16:00 | Simulatieprogramma (starts, races & battles) onder leiding van de instructeurs.
16:00 - 17:00 | Naborrelen

Prijs
Deelname aan deze cursus is mogelijk voor de messcherpe prijs van €1500 incl. hotelovernachting.
Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers aan deze cursus en vol = vol!

Liever deelnemen in een huurauto?
Dit kan ook! Het mogelijk om een huurauto voor deze cursus te boeken.
Informeer naar de voorwaarden en tarieven!

Instructeurs
Graag stellen we onze instructeurs even aan u voor.

*) Jan Lammers heeft zo'n beetje in alles met 4 wielen races gereden. Dakar, Le Mans en natuurlijk ook Formule 1. Jan(tje) begint zijn autosportcarriere als baanspuiter en autowasser op de slipschool van Rob Slotemaker. Zijn talent voor autorijden valt al snel op en als 16-jarige mag hij in een Simca van Slotemaker zijn eerste race op Zandvoort rijden, die hij prompt wint. In 1979 debuteert hij als regerend Europees Formule 3 kampioen in de Formule 1. Zijn meest opvallende prestatie is de 4e startplaats tijdens de Grand Prix van Amerika op Long Beach in 1980, tot op de dag van vandaag nog altijd de beste kwalificatiepositie van een Nederlandse coureur in de F1. In 1988 schrijft hij opnieuw geschiedenis door met zijn Silk-Cut Jaguar samen met Andy Wallace en Johnny Dumfries de 24 uur van Le Mans te winnen, door de sinds 1982 ongeslagen Porsches te verslaan. In 1999 begint hij zijn eigen raceteam, Racing for Holland, waarmee hij deel zal nemen aan het wereldkampioenschap voor sportscars, de 24 uur van Le Mans en de A1 GP namens Nederland. Ook zijn er uitstapjes naar Dakar in een Ginaf X-2222 voor het Jumbo Rally Team van Frits van Eerd. Op dit moment bereidt Jan zich voor aan een volgende deelname aan de 24 uur van Le Mans. Jan Lammers is een mooi mens en altijd vriendelijk. Op creatieve wijze is hij vaak aan sponsorbudgetten gekomen én de nodige publiciteit. Leer en geniet van zijn verhalen en anekdotes.

*) Tom Coronel is voor veel Nederlanders een bekende TV-persoonlijkheid, maar autosportliefhebbers kennen hem vooral vanwege zijn grote glimlach na zijn triomfen. Tom Coronel begon zijn carriere in de Citroën AX Cup waarin hij in 1991 kampioen werd. Daarna racete hij in de Formule Ford waarin hij in 1993 kampioen werd, waarna de overstap naar de Formule Opel en Formule 3 volgde. In 1997 werd hij All Japan F3 kampioen en won hij de prestigieuze Marlboro Masters of Formula 3. Na een overstap naar de Formula Nippon (het Japanse F3000 kampioenschap) volgde hier in 1999 ook weer een kampioenschap, waarna hij werd uitgenodigd door Arrows om een F1 auto te testen. Deelnames aan de 24 uur van Le Mans en de Dakar rally volgden. Sinds 2002 is Tom actief in het ETCC en het WTCC, waarin hij tot op heden reeds drie keer het Independents kampioenschap won. Naast coureur is Tom ook een bevlogen ondernemer en heeft hij tevens coureurs onder zijn hoede genomen, omdat hij ook dankbaar is voor de kansen die anderen hem aan het begin van zijn carriere hebben geboden. Naast de nodige grappen en grollen is Tom vooral een heuse professional.

*) Eén van Tom's protogé's is Jaap van Lagen. Jaap toonde direct veel talent en is altijd bescheiden gebleven terwijl hij ongelofelijke dingen laat zien op het circuit. Jaap van Lagen zijn eerste stappen in de autosport waren als deelnemer aan een Veronica talentenprogromma. Door dit programma te winnen, mocht hij in 1998 deelnemen aan de Citroën Saxo Cup Challenge. Hij zou dit jaar meteen het kampioenschap winnen, waarna in 2000 en 2001 kampioenschappen in het Nederlandse Formule Ford kampioenschap volgen.Hierna zet hij zijn carriere voort in de Formule 3 en World Series by Renault, met als beste resultaat een tweede plaats in Monaco. Verder heeft Jaap geraced in de Superleague Formula klasse, de ALMS klasse en in de 24 uur van Le Mans. Tegenwoordig is Jaap actief in het WTCC als fabrieksrijder bij Lada en in de Porsche Supercup. Jaap houdt ervan om mensen te begeleiden in hun progressie als rijder. Als hij naast je zit krijg je tips die gegarandeerd tijdwinst zullen opleveren.

*) Cor Euser kan met recht een alleskunner genoemd worden. Op jonge leeftijd racete hij met 500c motoren, om daarna over te stappen op Formule Ford 1600’s. Zowel in 1980 als in 1981 werd hij Nederlands kampioen en in 1981 tevens Europees kampioen. Daarna volgde een overstap naar de Formule Ford 2000, waarin hij racete tegen coureurs als Ayrton Senna da Silva en Jean Alesi. Hierna vervolgde hij zijn carriere in de Formule 3 en F3000, om in 1990 over te stappen naar de prototypes. In 1991 werd hij vijfde in het World Sports-Prototype Championship. Verder reed hij dat jaar ook mee in de DTM in een BMW E30 M3 en een gastrace in de Indycar World Series op Laguna Seca waarin hij 10e werd. In 1994 stond hij op het podium van de GT2-klasse in de 24 uur van Le Mans. Tegenwoordig is Cor Euser vooral nog actief in de Supercar Challenge, waarin hij reeds drie maal kampioen werd in de snelste GT divisie. Cor Euser is een vaste deelnemer tijdens de DFTrackdays en begeleidt dan vaak coureurs die 24-uurs races gaan rijden.

*) Meindert van Buuren jr., bloedsnel in alles wat 4 wielen heeft, maar ook een zeer ervaren en gedreven instructeur. Reed enkele jaren terug nog GP2 op het allerhoogste niveau en was toen een geduchte concurrent voor onder meer Carlos Sainz jr.

Eisen
*) Auto's dienen vrij te zijn van vloeistoflekkages en te beschikken over deugdelijk werkende remmen en gordels. Een rolkooi of meerpuntsgordels zijn niet verplicht. Een sleepoog dient wel aanwezig (en liefst vooraf gemonteerd) te zijn.
*) Een helm is verplicht, zowel voor rijders als bijrijders.
*) Iedere rijder die de beschikking heeft over een DFTrackdays lidmaatschapskaart betaalt de ledenprijs (deze kost eenmalig €50, is geldig tot het einde van het kalenderjaar en kan uitsluitend op de dag zelf gekocht worden).
*) Er mag op Zandvoort maximaal 92dB geproduceerd worden; hier wordt streng op gecontroleerd!
*) Kinderen onder de 16 jaar mogen niet meerijden op Zandvoort, tenzij ze over een racelicentie beschikken.
*) Betaling dient vooraf te geschieden.Klik hier om je in te schrijven.


Reacties (0) van bezoekers


Nog geen reacties

Reageren


Naam:
Email:
Toon e-mailadres
Bericht: