Onderdeel van Driving-Fun.com

Verslagen en foto's

Foto's
Verslagen

Zandvoort 27 juli 2013

Een Nissan met veel PK een Jaguar XKR, onweer, veel "nieuwe" rijders op het circuit...

28-07 21:11


Zaterdagmorgen vroeg eruit en alweer richting Zandvoort.
Ditmaal deden we weer eens wat anders.
We zijn de dag gestart met een training voor beginners en rijders die eens rustig de lijnen van het circuit wilden leren rijden.
Met begeleiding van vijf instructeurs in groepen de baan op waarbij iedereen een aantal ronden persoonlijk instructie heeft gekregen.
Om 11 uur werd iedereen losgelaten om zelf te rijden, waarbij ook nog veelvuldig gebruik gemaakt werd van de aanwezige instructeurs.

Via het Saabforum hadden wij een groep rijders die erg benieuwd was hoe hun auto het zou doen op het circuit, gezien de vele positieve reacties is zowel de kwaliteit van hun auto als het rijden op het circuit hun goed bevallen.
Leuk om nieuwe gezichten te mogen zien!
Na een oproep op de Porscheforums is een flinke groep Porsches naar het circuit gekomen en ik heb begrepen dat bij diverse rijders het beruchte circuitvirus heeft toegeslagen.

Na 12 uur begon het te regenen, het Zandvoortse asfalt veranderde in een glijbaan. Reden voor wat mannen uit Friesland om ineens voor de inschrijftafel te verschijnen en snel de baan op te gaan.
Vanwege onweer is de baan een tijd afgesloten geweest, maar toen dat voorbij trok mochten we van de heren van CPZ weer vrolijk verder gaan.

Complimenten voor alle rijders, ondanks de sterk wisselende weersomstandigheden waren er geen incidenten!

De middag was het open pitlane en er was weer meer dan genoeg te zien om van te genieten: een Nissan Juke R met 800pk die op indrukwekkende wijze zijn rondes maakte (helaas vanwege het geluid korter dan de bedoeling was), een Jaguar XKR met vader en zoon die spontaan besloten hun auto eens op het circuit uit te proberen, een open en een gesloten versie van de Saker van Johan Kraan, die hele mooie oranje Hansen, zo kan ik nog een hele tijd door gaan.

Normaal stoppen we dan om vijf uur, maar niet vandaag: er stond tot half negen nog een sessie op het programma.
DMPD trackday met bijzondere auto's, drifters, BBQ en vooral veel gezelligheid.
Een lange maar zeer geslaagde dag is het geworden.

Wij gaan weer een record breken, want  we organiseren drie trackdays in twee weken op circuit Zandvoort!
Heb je zin om aanstaande zondag langs te komen, schrijf je dan nu in!

DF Trackday zondag 4 augustus

Fotograaf Leon Weggelaar heeft zijn best gedaan om alles op een fraaie manier vast te leggen, bijna 600 foto's staan online op zijn site, je auto staat er zeker bij!

Foto's Leon van zaterdag 27 juli
Reacties (0) van bezoekers


Nog geen reacties

Reageren


Naam:
Email:
Toon e-mailadres
Bericht: